Seksuologie

Wat is Seksuologie

Seksuologie 1Seksuologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de biologische, psychologische, relationele en culturele verschijnselen en problemen op het gebied van seksualiteit. Seksuologie behandelt zowel de normale als de abnormale seksualiteit.

De seksuoloog

Een seksuoloog is een professional afkomstig uit diverse basisdisciplines die een erkende postdoctoraal opleiding seksuologie heeft gevolgd. Om de titel seksuoloog NVVS te mogen dragen moet een professional ook voldoen aan de voorgeschreven eisen zoals supervisie en een paar jaar ervaringen in het behandelen van diverse seksuele problemen. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de site van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). www.nvvs.info

Oorzaken van Seksuele problemen

Diverse oorzaken zijn aan te wijzen voor het ontstaan en/of in stand houden van de seksuele klachten zoals, een relatieprobleem, traumatische ervaringen, lichamelijke ziektes bijvoorbeeld; kanker, diabetes, hartprobleem, reuma, etc), psychische ziektes bijvoorbeeld; depressie, medicatie of combinatie van deze factoren.

 

Seksuele problemen kunnen afhankelijk van problematiek, persoonlijke omstandigheden en andere factoren, individueel en/of in de relatietherapie behandeld worden.

 

Seksuologie 2